Sektör Üzerine | Menajer Hasan Güngör ile Özel Röportaj

Sektör Üzerine | Ünlü Menajer Hasan Güngör ile Özel Röportaj

”Sabır, çalışmak, vazgeçmemek, emek vermek oyuncu olabilmenin ana kuralıdır.”

Merhabalar Hasan Bey. Severek takip ettiğimiz ünlü oyuncuların başarılı menajeri olarak sizi tanımak isteriz. Hasan Güngör kimdir? Sizi çok iyi tanıyan birine sorsak, Hasan Güngör’ü bize nasıl anlatırdı?

Merhaba, Hasan çalışkan, işinde ciddi, değerlerine ve sorumluluklarına oldukça bağlı, yeni şeyler keşfetmeyi ve sosyal iletişimi seven disiplinli biri. Beni tanıyan insanlar da aşağı yukarı bunları söyleyecektir. 

•Mesleğinizi nasıl tanımlarsınız? Bu yola nasıl adım attınız? Ajansınızı kurma sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Keyif aldığım bir mesleğim var. 20 yıldır bu mesleği yapmama rağmen her yeni oyuncumda ve her yeni bir projede aynı heyecanı yaşıyorum.

Bu yola üniversite zamanlarımda çıktım. Tv sektöründe ilerlemek istediğimi hep biliyordum, ilk adımımı rahmetli Osman Yağmurdereli ile yanyana geçirdiğim, ondan bir çok şey öğrendiğim süreçten sonra attım.

Birçok şehirde ve yurt dışında ajans kurup uzun süre işlettim. Daha sonra  yönetmen eğitimi verdiğimiz Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi ve No10Studios’u kurdum.

İlk yönetmen olarak oyunculara eğitimi Hilal Saral ile beraber geliştirdiğimiz bir sistemde eğitimler vermiş olduk sonrasında çoğu yönetmen ve eğitim kurumları bizi takip etmiş oldu. 

• Kariyer yolculuğunuzdan bahsetmişken Osman Yağmurdereli’yi anmamak olmaz sanırım. Rahmetli Osman Yağmurdereli ile nasıl tanıştınız? Beraber çalıştığınız sürece Osman beyden aldığınız ve unutamadığınız bir anekdot var mı? Varsa bizimle paylaşabilir misiniz?

Osman Yağmurdereli aile dostumuzdu ve aramızda çok güçlü bi iletişim vardı. Allah rahmet eylesin erken aramızdan ayrıldı ve bende çok önemli yeri vardır. Birçok nasihati ve yol göstermişliği olmuştur. Menajerlik alanında ufkumu çok açmıştır.

Ondan aldığım en büyük öğüt her zaman pozitif olabilmektir.

Bugün zor bir gün olabilir ama yarın o zorluk senin için önemsiz bi durum haline gelebilir demişti, bunu hep uyguladım hayatımda. 

Menajerliğinizi yaptığınız ünlü oyuncular dışında birçok yeni yüzle de çalışıyorsunuz. Oyuncularınız için çok emek veriyorsunuz ve bu emek karşılığını buluyor. Oyuncularınız başarılılar ve bu bence çok kıymetli.

Bu yola yeni başlayan isimleri nasıl keşif ettiğinizi merak ediyorum. Oyuncularınızı nasıl seçiyorsunuz? Kriterleriniz neler? Ajansa başvuran oyuncu adaylarında dikkate aldığınız nitelikler neler paylaşabilir misiniz?

Çok kıymetli celebrity oyuncuların kariyerini profesyonel ekibimle beraber yönetmenin dışında, benim kendimi mutlu ve gerçekten başarılı olarak gördüğüm alan no name olarak tanıştığım kişilerdir.

Hasan Güngör ve Fikret Kuşkan

Güvendiğim ve bu oyuncuyla birbirimize karşılıklı emek verirsek olur dediğim yeni isimlerin başardığını görmek ve ona bi yol, kariyer alanı oluşturmak çok farklı bi duygu.

Yeni kişilere zaman ayırmayı, onları ciddiye alıp gerçekten emek verdiyse o yolculukta ona rehberlik etmeyi seviyorum ve kalbende, manevi olarak başarılı hissediyorum. 

• Aynı zamanda No10 Studio isimli bir oyunculuk atölyeniz var. Hilal Saral, Barış Yöş, Hakan Arslan gibi yönetmenlerin ve Sinan Çalışkanoğlu, Caner Kurtaran gibi tecrübeli oyuncuların atölyelerinizde dersler verdiğini biliyoruz. No10 Studio’yu kurma sürecinizin nasıl ortaya çıktığını da merak ediyoruz. No10 Studio’yu nasıl kurduğunuzu anlatabilir misiniz? 

No10 Studios yukarda da bahsettiğim gibi hep aklımda olan bir şeydi ve bu süreç yeni yüzlere daha doğru eğitimi nasıl verdirebilirim ile başladı.

Hocalarından bilgi alabileceğim, takip edebileceğim, gerçekten durumu olmayan kişilere (yetenekli ise) hocalar ile konuşup burs verebileceğim bir alandı. Bunu yapmayı hep çok istedim. 

Oyuncu olmak isteyen, ajanslara başvurmayı düşünen takipçilerimize neler önerirsiniz?


Oyuncu olmak isteyen kişiler mutlaka iyi araştırma yapıp ciddi yerlerden eğitim almalılar yada iyi hazırlanıp konservatuar okuyabilirler ama ne yaparsa yapsınlar bu yola kendini adamaz, doğru araştırma yapmaz, focus olmazlarsa doğru kişilerle bir araya gelemez ve işler başa sarar.

Zafer Ergin ve Hasan Güngör

Sabır, çalışmak, vazgeçmemek, emek vermek oyuncu olabilmenin ana kurallarıdır. 

Kriz anlarında (örneğin, olumsuz haberler veya eleştiriler) oyuncularınıza nasıl destek oluyor ve onları nasıl yönlendiriyorsunuz?

Kriz anlarımız tabii oluyor ama eleştiri mesleğimizin parçası. Oyuncu çelik gibi olmalı, doğruları yapıyorsa ve kendi tatminse gerisinin bi önemi yok.

Sosyal medyada yapılan yorumlar gerçeği yansıtmıyor. Doğru ve güzel attığın adımlar için de eleştirilebiliyorsun. Bunlarla ilgilenmeyecek, bunları kabul edecek olgunluğa erişmek lazım. 

Oyuncularınız için bir yapımcıyla veya kanalla anlaşma yaparken hangi faktörleri göz önünde bulunduruyorsunuz? 

Oyuncum için bi proje seçerken benim için en önemli konu oyuncunun içine sinmesi.  Oyuncunun konumu, ün seviyesi önemli değil. Ben de hikayeye, yapım şirketine ve yönetmene, hikayenin kadrosu, çatısı nasıl oluşmuş veya oluşuyor gibi kriterlere bakarım.

Hasan Güngör ve Ali Düşenkalkar

Sonrasında oyuncum ile konuşurum ve tabiki tüm şartlarını, bütçesini en iyi şekilde ayarladıktan sonra önemli olan; oyuncumun mutluluğu. Çünkü para kazanmak önemli değildir eğer zaten mutlu olduğunuz bir işin içindeyseniz parayı otomatik kazanırsınız. 

• Televizyon sektöründeki rekabeti nasıl değerlendiriyorsunuz?


Her alanda sektörde olduğu gibi tv sektöründede rekabet oldukça fazla ama bana göre bu iyi bir durum, rekabet insanı güçlendirir. Daha güçlü bi sektör olacagımıza inancım tam. 

Uzun süredir ünlü bi menajersiniz. Yola ilk adım atan Hasan Güngör ile bugün ki Hasan Güngör arasındaki farklar neler? Bugünün Hasan’ı yıllar öncesinin Hasan’ına ne öğüt verirdi? 
Aslında ben çok değişiklik gösteren bir yapıya sahip değilim. 20 yıl önceki hasan ile şimdiki hasan aynı öze sahip. İdealleri ve hedefleri hiçbir zaman bitmeyen biriydim. Duruşumu hep korudum, kimsenin yoluna çıkmadım, yoluma da çıkartmadım.

Bir şey söylemem gerekirse;  ona bildiğin yoldan ayrılma derdim. Birgün mutlaka duruşu olan insanlar değerli olucak derdim. Ben duruşunda, şartlara ve çıkarlara göre değişiklik gösteren çok insana şahit oldum ve dümdüz, içi neyse dışıda o olan, kendi olabilmiş bir adam olduğum için mutluyum. 

•Türk dizi ve sinema sektörünün gelmiş olduğu noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Hem televizyon hem de sinema izleyicisinde bir düşüş söz konusu. Buna sebep olan etkenler sizce neler?

Ben düşüş olduğunu düşünmüyorum. Tabii çağ değişiyor. Yeni nesil daha çok dijitalde, youtubeda. İçeriğin yayınlandığı platformlar çok çeşitlendi ama yetişme hızımızın çok güçlü olduğunu düşünüyorum.

Sinema tarafımızın ise bana göre çok daha iyi yerlerde olması  gerekiyor. Tv dizilerinde uluslararası bi ünümüz var, çok sayıda yapımımız farklı ülkelere satılıyor bunlar mutlu edici ve gelecekte çok daha iyi yapımların olacağının işareti. 

Üç platformdan birer öneri istesek? 😊

Mubi: Aftersun

Gain: Ru

Tabii: Akif

Teşekkür ederiz. ☺️

Ben teşekkür ederim. 😊



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Korunan İçerik!