tds_thumb_td_300x0
Ne İzlemeli? | Ölümlü Dünya

2018 yapımı, senaryosunda aralarında Ali Atay da olmak üzere beş farklı kişinin emeğinin bulunduğu bir komedi filmi Ölümlü Dünya. Bir saat kırk beş dakikalık ideal süresiyle, günümüz dizilerinin bir bölümünden bile kısa, izleyenlere keyifli vakit geçirtebilecek bir yapım. Araştırdığınızda aksiyon türüne de ait yazıldığını görüyorsunuz, aldırış etmeyin. Daha doğrusu, eğer niyetiniz ve beklentiniz klasik, heyecanlı bir aksiyon filmi izlemek üzerineyse, Ölümlü Dünya sizin için doğru tercih olmayacaktır.

Peki kimler için olur, nasıl bir film bu Ölümlü Dünya? Hemen anlatayım. Kendine has bir tarzı olan, anlatmak istediklerini dalga geçerek anlatan, kadrosuna sevdiğimiz isimleri toplamış eğlenceli bir film. Sevdiğimiz isimler derken de, az buz kişiyi kastetmiyorum. Ahmet Mümtaz Taylan’dan Alper Kul’a, Mehmet Özgür’den Doğu Demirkol’a, Feyyaz Yiğit’e kadar herkes burada.

Ölümlü Dünya’ya baktığımızda, alışık olduğumuz o normal giriş-gelişme-sonuç tarzında bir kompozisyon göremiyoruz pek. Ondan ziyade, replikler ve troll sahnelerle ortaya çıkan bir durum komedisi daha çok. Ben, izlediğim neredeyse her şeyden keyif aldım diyebilirim ama filmi çok kötü bulan, paragraf paragraf hakaret yağdıranlar da var. Tamamen kişisel zevk ve tercihler olmakla birlikte, eğer hayatınızda absürt diye bir şey hiç duymadıysanız, Ölümlü Dünya’yı beğenmeme ihtimali olan kişiler arasında olmanız mümkündür.

Film elbette herkese hitap etmeyebilir, bu zaten imkansız. Ama eğer genel görüşleri merak ediyorsanız imdb’de kayda değer sayıda kişinin verdiği oylarla aldığı puanın 7.7 olduğunu söyleyeyim, benim şahsi puanım ise 8.

Çok komik bir millet olmamıza rağmen, yerli komedimizi çok başarılı bulan biri değilim. Daha açık olmak gerekirse, ana karakter gaz çıkarıp böğürdü diye gülmüyorum ve birkaç isim dışında, komedi yaptığını düşünen herkesi cringe buluyorum. Özgün yapısıyla Ölümlü Dünya, diğerlerinden ayrı bir yerde durmayı başardı benim gözümde. Bir de Aile Arasında vardı, iyi bulduğum.

İzlerken hiç sıkılmadım. Hiç beklediğim tarzda çıkmadı, daha farklı bir şeyler düşünüyordum o anlamda da biraz şaşırttı. Sonuç olarak, sevdiğim, izlediğime hiç pişman olmadığım filmlerden biri oldu. Gelen eleştirileri dikkate alırsak, sonunun bir yere bağlanmadığından ve çok argo içerdiğinden bahsedilmiş en yaygın olarak. Çok küfür kullanıldığı doğru, ama beni rahatsız etmedi, sanki günlük hayatımızda hiç duymuyor veya kullanmıyormuşuzcasına tepkiler vermek biraz anlamsız geliyor.

Sadece şeyi söyleyeyim, Sarp Apak’ın oyunculuk anlamında, diğer rollerinden farklı hiçbir şey sunmadığına değinilmiş bir yerde. Ona katılıyorum, her zamanki halini izledik gibi olmuş Ölümlü Dünya’da da. Filmin sonuna gelirsek de, evet daha net, kesin bir şey olan bi son da yazılabilirmiş. Ama izlerken ille de öyle bir kapanış olsun, muhakkak bir şeyler olarak, tamamlanarak bitirsinler gibi bir his oluşmadı bende. Dolayısıyla nereye gidiyoruz n’apıyoruz sorusuna Gazanfer’in verdiği cevap, tam da filmin havasına uygun gibiydi.

Uzun lafın kısası, görüşlerim bu şekilde. Spoisiz söyleyeyim, galeta mevzusunun geçtiği sahne çok güzeldi, arabadaki tarama kısmı ise kesinlikle favorim. Onlar dışında da güldüğüm çok şey oldu. Anlayacağınız, ben filmi beğendim, eğer izlemediyseniz, sizin de bir şans vermenizi tavsiye ederim. Görüşmek üzere!

“Ne İzlemeli? | Ölümlü Dünya” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Korunan İçerik!