tds_thumb_td_300x0
Nostaljik Bir Bakış: Bizim Aile

Her yetişkin insanın hayatında mutlaka yer edinmiş ve genç neslin de izlemesinin gerektiğini düşündüğüm bir filmden bahsedeyim istedim.

Konusunu koşacak bahsetmeden önce söylemek istediğim birkaç cümle var. İzlediyseniz verilen mesajı, olayı farketmişsinizdir. Eğer izlemediyseniz ve bu öneriyle izleyecekseniz lütfen dikkatle izleyerek filmin farkına varın.

Günümüzde birçok kişinin eksikliğini hissettiği, belki de kayıplarla son bulan, keyfine varamadığımız ve değerini bilemediğimiz aileyi, aile olmayı hatırlayın. Bu yazıyı okuyorsanız yarım bırakın ve ailenizden, aile gibi gördüğünüzden kim varsa arayın, sarılın, değerini bilin.

Keyifli okumalar:)

Yaşar Usta, üç çocuğu ile dul kalmış bir adamdır; eşinin vefatından sonraysa kimseyle evlenmemiş, çocuklarına hem annelik hem babalık yapmıştır. Yaşar Usta ile aynı mahallede yaşayan komşusu Melek Hanım da 3 çocuğu ile zamanında dul kalmış, çocuklarını yetiştirmenin tüm zorluklarına katlanmıştır. Mahalledeki komşu ise Melek ile Yaşar Usta’nın tam birbirlerine göre olduğunu düşünürler. Ne yapar eder çöpçatanlık yaparak bu iki yalnız insanı evlendirirler. Ama birbirleriye yaşamak zorunda kalan 6 kardeş o kadar da hızlı uyum sağlayamayacaktır…
Türk sinemasının en sevilen sıcak aile komedilerinden biri olan yapımda Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Şener Şen, Itır Esen, Halit Akçatepe, Ayşen Gruda yer alıyor.

Eğlenceli ama yanı sıra insanı düşündüren bir film olduğunu düşünüyorum. Saçma veya yersiz bulunabilir ama benim için ifade eden şey tam olarak bu. İzlediğimiz günümüz filmler keyfimize, zevkimize ne kadar uysa da eski filmlerin tadı çok ayrı oluyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Korunan İçerik!