tds_thumb_td_300x0
Yaz Dizisi Yazma Klavuzu: Malzemeler

Hazır bir yaz sezonunu daha geride bırakmışken yaz dizilerinde yer alan klişelerden bazılarını sizler için derledik. İyi okumalar! 

1- Bir adet güngörmemişçesine saf ve sakar kız

Özge Gürel – Elçin Sangu – Nilay Deniz – Demet Özdemir

Kızımız genellikle güzel, şık giyinen, bakımlı; tercihen orta halli bir aileden gelen; hayatı toz pembe yaşayan, gerçek aşkın onu mutlaka bulacağına inanan, aklından kötü düşünce bile geçmeyecek kadar saf ve iyi niyetli bir kız olur. Bu kadar güzel özelliği bünyesinde barındıran kızımızın en kötü özelliği ise herkesi kendi kadar iyi sanmas- pardon… Sakar olmasıdır. Günlük hayatta her ne kadar bu kadar sakar insanlara, “Yeter be!” desek de esas kızımız asla böyle tepkiler almamakla birlikte çok becerikli olduğuna inandırılmıştır. Bu sakarlığa rağmen girdiği her işte tutunan kızımız aynı zamanda çok dobradır. Daha doğrusu neyi ne zaman konuşacağını bilmez. Esas kızımız, tüm bu özellikleriyle herkes tarafından çok sevilir ve el üstünde tutulur.

2- Bir adet geçmişinde büyük acılar yaşamış ve tercihen kendisini kadınlara kapamış playboy erkek

Barış Arduç – Can Yaman – Seçkin Özdemir – Serkan Çayoğlu

Çoğu zaman, geçmişinde ailesiyle ilgili problemleri olan playboyumuz, ya bu dramalar sonucu kadınlara olan güvenlerini kaybeder ya da yoğun iş temposu sebebiyle ilişkilere ayıracak vakti yoktur. İş temposu demişken, esas oğlanımız mutlaka üst düzey şirket yöneticisidir. Bu şirketler; başrolümüzün babasından ya da dedesinden kalan aile şirketi veya dişiyle tırnağıyla saçları ağarmadan markalaştırabildiği kendi şirketi olarak ikiye ayrılır. Ayrıca başrol erkek karakterimiz, helal süt emmiş zengin bir kız asla bulamadığı için bizim saf ve sakar kızımıza ilk görüşte aşık olur. Onun çevresindeki herkesten farklı olduğu görüşündedir. Esas oğlanımızın kassız olması ise düşünülemez. Yeterince kası olmayan bir esas oğlanın hayat damarlarından biri kopmuştur.

3- Bir adet saf ve sakar kızımızın çalışabileceği özellikler barındıran iş

Dolunay – Kiralık Aşk – Ateşböceği

Kızımız çoğu zaman ailesinde yaşadığı sorunlardan ötürü işe başlamak zorunda kalır, ki genellikle bu sorunlar hayırsız kardeşin başa açtığı dertler ya da baskı yapan ebeveynler olur. Peki esas kızımız nerede çalışacaktır? Evet, evet doğru bildiniz. Zengin beyin şirketinde ya da evinde. Velhasıl kelam, zengin beyin yanında. 

4- Birkaç adet başrollerimizin canı ciğeri kankası

Ömer ve Sinan / Defne ve Nihan

Bu kankalar, eğer esas kızımızın kankalarıysa, kız whatsapp grubu kıvamında esas kızımızı gaza getirmek amacıyla varlardır. Kankalar, eğer esas oğlanımızın kankalarıysa, genellikle, esas kızımıza aşık olmak suretiyle hikayemize katkıda bulunurlar. Esas kıza aşık kankalar ise iki gruba ayrılır: Birinci grup, arkadaşının esas kızı sevdiğini anladığında usul usul aradan çekilenlerdir. Bu tatlı ve fedakar arkadaşları severiz ve onlara hayırlı kısmetler bulmaları için dua ederiz. İkinci grup ise, arkadaşının esas kızı sevdiğini bile bile çeşitli entrikalarla onları ayırmaya çalışanlardır. Bu sinsi ve hain arkadaşları sevmeyiz ve onlara hayal gücünden hayal gücüne değişebilecek oranda beddua ederiz. 

5- Bir kaç adet başrollerimizin eski sevgilileri 

Kiralık Aşk İz vs No: 309 Pelinsu

Başrollerimizin eski sevgilileri, en başından beri hikayenin içerisinde bulunan, hali hazırda zaten entrika çevirmekte olan eski sevgililer ve konuk oyuncu olarak dizimize dahil olup genellikle tek gayesi esas çiftimize kıskançlık kavgası ettirip öpüşmelerini sağlamak olan eski sevgililer olarak iki grupta incelenir. İkinci grup eski sevgililere, ilk grup eski sevgililer kadar sinir olmayız. Zaten onlar da gezinip gezinip ekmek bulamayınca giderler. Fakat ilk gruptaki sevgililer öyle değildir. Birinci bölümden finale kadar en büyük amaçları, dünyada başka kadın/erkek yokmuşçasına, çiftimizi ayırmaktır. 

6- Bir adet başrollerimiz tam kavuşmuşken onları ayıracak sır

Emre Divit vs Neriman İplikçi

Bu sır genellikle, esas kızımızın ya da esas oğlanımızın ilk bölümlerde öğrendiği ve çiftimiz tam kavuşacakken sürekli uzaklaşmalarını sağlayan; esas kızımızın/oğlanımızın sürekli söylemek için çırpındığı fakat çeşitli sebeplerle söyleyemediği ve tam kavuşmuşlarken onları ayıracak niteliklerde olmalıdır. Hayır, neden burnunuzu her şeye sokuyorsunuz ki ey başroller? Bir salın.

7- Bir adet absürt karakter

Koray Sargın

Romantik komedinin komedi kısmı genellikle bu karakter üzerinden giderilir. Absürtlüğü, her şeyi yanlış anlaması ve saflığı üzerinden şakalar komiklikler yapılır. 

8- Bir adet esas kızımızın ayağını kaydırmaya çalışan kadın karakter

Yasemin – İlayda – Şeyma – Demet

Bu karakter ise, kibirli, hırslı ve zengindir. Gözü esas oğlandadır fakat esas oğlan ona bir türlü pas vermez. Buna anlam veremeyen karakterimiz, bir de esas kızın hikayeye dahil olması ve esas oğlanın gözdesi olmasıyla iyice hırslanır ve çeşitli iftiralar ve entrikalarla çiftimizi ayırmaya çalışır. Hikayenin ortalarına doğru esas oğlan hariç başka herhangi bir erkek karakterle sevgili olur ve daha iyi bir insan olmaya karar verir. 

Malzemelerimizi iyice karıştırıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Üzerine de bolca, tam öpüşecekken çalan telefon, tam kavuşacakken çıkan aksilikler, esas kızımızın mutlaka burkulan ayağı, esas çiftimizin asansörde rehin kalması ve sürekli yaşanan gelgitleri ekliyoruz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Korunan İçerik!