The Big Bang Theory, 2007 yılında başlayıp hala devam etmekte olan bir Amerikan komedi dizisi. Komedi dizilerinin olmazsa olmaz unsuru olan ‘’eğlenceli arkadaş grubu’’ elbette ki bu dizide de var. 7 kişiden oluşan bu arkadaş grubuna baktığımızda ‘’nasıl bir arada kalabiliyorlar?’’ diyesi geliyor insanın. 🙂
Sheldon Cooper ve Leonard Hofstadter çok zeki ve bir o kadar da asosyaller. Günlük hayattaki sıradan bilgilerden de tamamen uzaklar. Aklınız gelmeyecek bilimsel bilgilere sahip olmalarına rağmen kendilerini bir bakıma sıradan yaşamdan soyutlamışlar ve kendilerine özel bir dünya oluşturmuşlar. Ha bu arada bu iki zekimiz ev arkadaşı. Sheldon teorik fizikçi. Çok kuralcı, en önemli yanı da bu kuralları tamamen kendisinin koyması. Evde oturacağı koltuk bile bellidir. 🙂 Bu kurallar elbette ki Leonard’ı da etkiliyor, hatta bir ev arkadaşlığı sözleşmesi bile yapmışlar. Leonard ise deneysel fizikçi ve bir bakıma da Sheldon’a bakıcılık yapıyor diyebiliriz. Her konuda hassas olan Sheldon’ın imdadına Leonard yetişiyor. Onu gideceği yere arabasıyla götürüyor, hastalandığında ilgileniyor. (Hasta bir Sheldon’la ilgilenmenin zorluğunu izleyenler bilir.)
Bu ikilinin tam karşı dairesinde de Penny yaşıyor. Penny ilk sezonlar garson olarak çıkıyor karşımıza. Ama ne garson. Baya bir beceriksiz kendisi. Oyunculuğa da hep heves ediyor. Birkaç oyunculuk denemeleri de oluyor. Ama bunlar hep hüsranla sonuçlanıyor. Güzelliği ile dikkat çeken Penny’ye Leonard fazlaca ilgi duyuyor ve tabiî ki de Sheldon için bu durum çok can sıkıcı oluyor.
Howard Wolowitz, Sheldon ve Leonard ile aynı yerde çalışan bir uzay mühendisi. Kendisini uzaya giderken bile görmemize rağmen Sheldon tarafından hep ‘’Mühendis işte’’ tarzında ezilmesiyle görüyoruz. 🙂 Howard’ı kelimele dökemiyorum sadece ‘’tuhaf’’ biri olduğunu belirteyim. 🙂 Ama uzaya giden astronot bir sitcom karakteri orijinalliği demeden de geçemeyiz 🙂
Rajesh Koothrappali de aynı yerde çalışıyor ve bir astrofizikçi. Raj’ın en büyük sıkıntısı kadınlarla konuşamamak oluyor. Sadece flört anlamında demiyorum bildiğiniz sipariş bile verirken kilitlenip kalıyor. 🙂 Tabii bu sorunu ileri sezonlarda aşıyor kendisi.
Sheldon, Leonard, Howard ve Rajesh bilime ve bilim kurguya aşırı düşkünler. Tüm boş vakitlerini bilim kurgu filmleri izleyip, çizgi roman okuyup, oyun oynayarak geçirebilirler. Ayrıca nerede bir bilim kurgu etkinliği olursa bu 4’lü de oradadır. Kostümleri ile birlikte tabiki 🙂 Penny ise tam tersi bu yönleri zayıf ama sosyal becerileri yüksek olan bir kadın. Bu 5’li bir araya geldiğinde elbette garip ve komik durumlar ortaya çıkıyor.
Arkadaş grubunun kemik kadrosu başlarda böyleyken ileri sezonlarda aramıza mikrobiyolog olan Bernadette Rostenkowski ve nörobiyolog olan Amy Farrah Fowler (kendisi Sheldon’a katlanabilen tek insandır) katılıyor. (Dikkat burası spoiler: İleri sezonlarda Bernadette Howard’a kalbini kaptırırken, Amy de Sheldon’ın kalbini çalıp onu bambaşka bir insana dönüştürüyor.)
The Big Bang Theory 20 dakikalık bölümleriyle kesinlikle güldürmeyi başarıyor. Her dakikasının hakkını verdiğini net olarak belirtebilirim. Eğlenirken düşündüren, düşünürken birden kahkaha atabilme ihtimaliniz olan enfes dizi. Eğer bir komedi dizisi arıyorsanız size önerebileceğim sayılı dizi arasına girer The Big Bang Theory. 🙂