Hercai 2.Bölüm: “Bana Ettiğin Kötülüğü Ömrüm Boyunca Unutmayacağım!”

Hercai 2.Bölüm

“Bana ettiğin kötülüğü unutmayacağım!”

Miran ve Gönül’ün konuşmasını son anda Azat yüzünden duyamayan Reyyan. Azat’ın konuşmasından sonra ağabey dediği insanla ilgili gerçekleri duyması yüreğini sızlatır. Kim ister ki, ağabey dediği, birlikte büyüdüğü, sevdiği, saygı duyduğu kişinin kendisine o gözle bakmadığını öğrendiği zaman canı nasıl acımasın ki?

“Ben seni çok sevdim!…Şu kadar çocuktum yumruk kadar yüreğime, senin sevdan düştü!”

Yıllardır sevdiği, kendinden bile sakındığı sevdasının bir anda ellerinden gitmesi, ihtimallerini öldürüyor. Onun için artık Reyyan’ın kendi kendine ona gelmesi değil Onun çabalaması gerektiğini fark eder.

Öbür yandan Azize Aslanbey ise intikam plânının eksiksiz bir şekilde ilerlemesinden büyük bir haz duyar. Miranı’da doldurmaya devam eder. Miran ise anne ve babasının ölümü yüzünden gözleri kararmıştır.

Azize Aslanbey ise Miran’ın Reyyan’a tutulmasını fark ettikten sonra Miran’ın kafasını yeniden karıştırır.

“O gün babanı öldürdüler, anneni kaçırdılar. O gün Aslanbeylerin en kara günü yaptılar!”

Azize, Miran’ın gönlününde de aklında da Reyyan olduğunu fark edince. Annesine, babasına yaptıklarını Miran’a hiç acımadan hatırlattı. Kendini düşünüp torununu riske atan, hiç acımadan olanları daima hatırlatan Azize. Bir insanın kalbi nasıl taşa dönüşür gösteriyorsun kendini.

Kına yapıldı, düğün günü her yaklaştığında Gönül’ün yüreği her geçen gün daha da yanıyordu. Kendisi için atmayan bir kalbin başka birisi için atması canını acıtıyordu.

“Azize karısının dediği gibi: Miran’ın koynuna gireceksin!”

Annesinin dedikleriyle bile yüreğinde ki yangını söndüremeyen Gönül her geçen gün daha da kötü oluyordu.

Düğün günü daha da kötü olan Gönül annesi tarafından kenara çekilip gerçekleri tekrar söylemiştir. Miran’ın Reyyan’ı ertesi gün kovacağını ve bu isin biteceğini. Kızına bu lafları söylerken akıl edemediği bir şey vardı. Şadoğlu konagındalardı ve bu konuşmaların hepsini Gönül gibi yüreği yanan ve nefret duygusuyla kendini beslemiş olan Yaren Şadoğlu.

Yaren, imkansızı sevdi sonucu ne olursa olsunda vazgeçmedi. Ona göre artık Miran Reyyan’ı bırakacak ve kendisine kavuşacaktı. Hesap edemediği bir sey vardı Miran onu görmemişti bile. Ve en önemlisi onun için atan bir kalbi görmüyordu. Ki bu Miran’ın en yakın arkadaşıydı.

Yaren ise hırsını alamayıp Reyyan’ın gelinliğini yırtıyor. Reyyan bunu görünce ise Yaren’e tokat atıyor.

Reyyan’ın mutlu olmasına dayanamayan Yaren düğün gününün sabahı Miran’ın kendi seçtiği gelinliği yırtıyor. Evde ki herkesin bu durumdan haberdar olması sonucu Yaren’in annesi Reyyana kendi gelinliğini veriyor.

Son hazırlıkları tamamlayan Reyyan ise sevinçten yerinde duramaz. Miran ise kapının açılmasını bekliyordu. Ona göre Reyyan’ı alacak ve sonra her şey olup kurtulacaktır. Fark etmesede bir yanı Reyyan’ı gelinlikle göreceği için heyecanlıdır. Âdettendir diyerek kapının açılması için para istenmesi ve Miran’ın bonkörlüğü göz kamaştırıyor.

Kapıların açılmasıyla karşısında gelinlikle Reyyan’ı gören Miran ise donup kalıyor.

Neşesi yüzünde kalbi çıkmazdaydı Miran’ın. Sevdasının intikam uğruna biteceği Reyyan’ı düşünmedi o an. Olabilr gerçek gibi hissetti. Sadece bir an mutlu olmak güzeldi onun için.

“Kız yuvadan uçarken, babanın bir yanı yaz, bir yanı güz olur…”

Kan bağı olmasına gerek yoktu Hazar için. Hem büyüten babadır zaten. Kanından olan değil seni büyüten babadır. Kimden olursa olsun onu kendi büyüttü canı yansa ilk onun içi acıyı hisseder.

Her şey o kadar güzel giderken Azat’ın düğünü eli silahlı ve sarhoş şekilde basmasıyla olaylar değişir. Bunu gören Miran, Azata saldırır. Reyyan ise Miran’a buradan gitmek istediğini söyler. Hazar Şadoğlu ise bir yandan Azatı tutup diğer yandan Miran’a kendisini ve Reyyan’ı alıp gitmesini söyler. Miran ve Reyyan arabaya binip uzaklaştıkları zaman ise Azat silahla arabaya vurmak isterken Hazar engel oluyum derken tam o anda Gül onları seyrediyordu. O anda Gül vurulur basından ve bunu fark eden ise Miran’ın arkadaşı olur.

“Balonumu yakalar mısın?”

Babasına son söylediği sözler bu oldi gözlerini kapatmadan Gülün. Küçücük bir kiz çocuğu vuruldu orada bir hiç uğruna. Belinde silah taşıdığı için kendi acısını unutup başkalarını düşünmeden sıkılan kurşun yüreğinin güzelliği yüzüne vurmuş bir meleğe isabet etti orada. 

Azat ise kuzenini vurduğunu fark ettikten sonra vicdan azabıyla yanıp tutuşmuştur.

Öte yandan hiç bir şeyden haberi olmadan otele doğru giden Reyyan ve Miran ise yolda aracın bozulmasıyla uzun bir yol yürüyüp orada dinlenmeye karar verirler.

Burada olanlar burada kalacak!”

Özel gece. Miran ve Reyyan’ın gün benliğiyle birbirlerinde kaybolmaları. Miran’ın bir an için her şeyi unutması. Sabahı güz biten gece.

“Allah şahidim olsun ki, bana yaptığın kötülüğü unutmayacağım. Sana da unutturmuyacağım!”

Reyyan’a not: “Bu aşk seni yolun ortasında ağlattı. Unutma!”

Twitter: @cicekgibi_

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Korunan İçerik!